Ik ben geboren om jou dit laten lezen


Vanaf klein aan was ik al bezig met levensvragen. Mijn probleem is dat ik altijd dacht gelijk te hebben. In de loop der jaren heb ik leren luisteren en meedoen. Dit proces is een leerweg naar iets. Iets dat mij tot nu toe nog niet helemaal duidelijk is geworden. Wat mij wel duidelijk is, is dat ik altijd wat te vertellen heb, en dit wil ik vooral koesteren.

Het mag jou zijn opgevallen dat het mijn grootste droom is om schrijver te worden. Waarom ik dit wil zijn heeft verschillende reden. Maar de belangrijkste is dat omdat ik geloof dat je met je ‘pen en papier’ de wereld beter kan begrijpen. Door te schrijven kan je je bezig houden met vraagstukken die van belang zijn. Wat die vraagstukken zijn verschilt er schrijver.

Ook is het van belang om een verhaal te hebben. De reden waarom ik de overtuiging heb om een goede schrijver te zullen worden is omdat ik een verhaal heb. Dit is gebaseerd op het gevoel dat in mij heerst. Mijn verhaal hoeft nog niets bijzonder te hebben, zolang het een verhaal is. Het zal aan de wereld zijn om dat verhaal te beoordelen.

Nu heb ik de belangrijkste verantwoordelijkheid genomen door mezelf schrijver te noemen, en door te beginnen met schrijven van o.a dit klein stuk.

Er zijn ook belemmeringen. En ja, Ik ben niet goed in talen. Ik ben wel talig, maar ik ben constant in omstandigheden terechtgekomen waardoor ik niet in staat werd gesteld om een taal te leren zoals hoe dat hoort. Zoals je weet, je kunt geen eten maken zonder ingrediënten, zo kun je ook geen waardevolle tekst schrijven zonder woorden die op de juiste wijze gevoelens, gedachten en belevenissen uitdrukken.
Elke keer wanneer ik iets schrijf mist er iets in, de echtheid ontbreekt. Mijn moedertalen heb ik verlaten, Ik leer Engels, Frans, Spaans, Nederlands en binnenkort Arabisch en Chinees, maar geen van al die talen ben ik goed in. Wat ik alleen kan doen is de mooiste dingen ervan halen, ze met elkaar mengen en uiteindelijk een verhaal van maken die jij hopelijk zult waarderen.

Maar ik blijf hopen. Ondanks dat mijn woordenschat niet genoeg is. Ondanks spottende uitspraken van mensen die geen geloof hebben in mijn droom. Ik blijf vechten, Ik blijf werken totdat ik het doel van mijn leven bereik. Totdat ik doe wat ik geboren ben om te doen.

Advertenties

2 gedachtes over “Ik ben geboren om jou dit laten lezen

  1. Lieverd. Ik geloof in jou. Vergeet dat nooit. Blijf vechten. Dromen ZIJN er om voor te vechten. En je bent goed. Je taalvaardigheden zullen zich echt verbeteren. Ik vind het knap. Echt knap hoe snel jij de nederlandse taal hebt opgepikt! En die foutjes? Ach. Iedereen snapt wat je bedoelt. 🙂 Jouw verhaal is duidelijk. Jouw mening is duidelijk. Die – layout- is bijzaak.. en komt goed. Geloof me. Fight. Just because you can do it! (gewoon omdat het kan :p) Love,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s